Hur fungerar Spelpaus?

En spelpaus ger dig möjligheten till att stänga av dig från alla spelbolag i Sverige med Svensk spellicens. I minst En månad behöver du sluta spela, men du kan även välja tre eller sex månader samt stänga av dig tillsvidare i minst 12 månader. Detta kan vara bra för dig som tappat kontrollen av spelandet och ta en paus eller sluta helt.

Så fungerar Spelpaus

När du känner att du vill ta en paus från ditt spelande är den tjänsten ett utmärkt verktyg för dig som känner att spelandet gått över styr. Spelpaus är ett självavstängningsystem där du bekräftar din spelpaus genom att godkänna den med ditt Bank-ID. När din spelpaus tagit slut kan du välja att börja spela igen. Du kan aldrig säga upp en spelpaus innan tiden har gått ut.

Därför kan en Spelpaus vara bra

Även fast många personer tror att de har full koll på sitt spelande kan det vara så att det inte stämmer i många fall. Om du känner att du spelar för mycket eller för pengar du egentligen inte har råd att spela bort kan en Spelpaus vara läglig. En Spelpaus kan göra så att du mår bättre psykiskt. Samtidigt slipper du ha ångest över ditt spelande och konsekvenserna av det. Läs mer här om du vill få mer hjälp.