Kongregate – 3 spel du inte får missa

Bloons TD är ett spännande Flash-spel som går under kategorin Tower Defence. Framför sig har du en spelplan i 2D där du ser en väg som leder från ena sidan till den andra. När spelet startar börjar det anlända ballonger som flyger längs med vägen. Varje gång en ballong tar sig över till den andra sidan förlorar du ett liv. När alla liv är förlorade tar spelet slut. För att stoppa ballongerna från att ta sig till den andra sidan, kan du placera ut apor som med hjälp av olika verktyg kan stoppa ballongerna. Varje ballong ger pengar som du kan hyra nya apor för.

Swords and Souls

I spelet Swords and Souls ger du dig in i ett äventyr i en fantasyvärld. Spelet går under kategorin rollspel och är baserat på turer. I spelet tar du rollen som krigare vars öde är att slåss i arenan. I spelet möter du andra krigare, som du har i uppgift att besegra med hjälp av strategi. För varje slagsmål du vinner samlar du erfarenhet och mynt som du kan använda dig av för att uppgradera dina krigare och köpa ny utrustning för att underlätta kommande slagsmål. Spelet har en snygg och välgjord plattform där krigarens utseende ändras med tiden.

Learn To Fly 2

Learn To Fly 2 har en ganska simpel uppbyggnad men detta hindrar det inte från att vara ett underhållande spel. I spelet tar du rollen som en pingvin som försöker lära sig att flyga med ett flygplan. När du startar en runda flyger ditt flygplan iväg, och genom att hitta rätt vinklar försöker du ta dig så långt som möjligt. Beroende på hur långt du kommer, blir du tilldelad poäng som du kan spendera på att uppgradera ditt flygplan. När flygplanet börjar få bättre delar, blir det allt lättare att ta dig längre ut på spelbanan och toppa rekordlistorna.