King Digital Entertainment

King Digital Entertainment är en spelutvecklare som grundades år 2003 i Sverige. Idag drivs företaget via England och London. King specialiserar sig på sociala spel för internet och iOS, Android, Windows Phone, Facebook, och Windows 10. King blev enormt kända genom sin succé med spelet Candy Crush Saga som släpptes 2012 och som tog världen med storm de följande åren.Det var under 2009 som det ökande användandet av plattformen Facebook även ledde till ett ökat intresse för webbaserade spel av olika slag. Grundarna till King Digital Entertainment såg chansen att rida på denna våg och skapade då detta företag. Succén blev så småningom ett faktum och alla skulle spela Candy Crush. Idag har King ett stort utbud av olika spel.

Candy Crush Saga

Candy Crush Saga är utan tvekan Kings mest kända och mest populära spel genom tiderna. Spelet fanns först endast tillgängligt på deras plattform men år 2012 släpptes spelet även via Facebook. I december 2013 hade spelet hela 93 miljoner spelare om dagen. I Candy Crush kan man även betala med riktiga pengar för att komma vidare till högre nivåer.

Bubble Witch Saga

Ett annat populärt spel av King är Bubble Witch Saga där du ska skjuta färgglada bubblor från underkanten av skärmen. Du spelar rollen av häxan Stella och hon har även ett par katter som medhjälpare. En del anser att många av Kings spel känns för svåra och ibland undrar man om de är riggade emot dig. Troligtvis handlar det bara om att utmana spelaren.

Pet Rescue Saga

Om du tycker om söta husdjur som hundar och katter med flera ska du spela Pet Rescue Saga. Alla dessa söta djur är strandade och behöver din hjälp. Du hjälper de stackars djuren genom att matcha två eller flera klossar i samma färg bredvid varandra. Djuren är oerhört söta och det är lätt att dras med i detta gulliga och roliga spel.